Artikel Terkini

Akaun Twitter Edisi Siasat disekat

Akaun Twitter Edisi Siasat disekat
Akaun Twitter Edisi Siasat disekat 1

Akaun Twitter Edisi Siasat disekat

PETALING JAYA: Akaun Twitter pemberi maklumat Edisi Siasat, yang baru-baru ini menukar namanya kepada Edisi Khas, disekat malam tadi.

Ia sehari selepas dakwaannya berhubung bekas Peguam Negara, Tommy Thomas membebaskan anak taikun Vincent Tan daripada tuduhan serius berkaitan dadah.

Dalam beberapa hantaran yang dihantar dalam saluran Telegramnya, Edisi Siasat berkata sekatan akaunnya dikaitkan dengan dakwaannya melibatkan anak Tan.

Katanya, ini adalah kali kedua akaunnya disekat dan bertanya kepada pengikutnya sama ada ia perlu membuat akaun lain di Twitter atau platform media sosial lain.

Sabtu lalu, Thomas menafikan beliau bertindak secara korup dalam mengendalikan kes anak Tan, yang ditahan atas kesalahan dadah semasa beliau memegang jawatan itu.

Akaun Twitter Edisi Siasat mendakwa walaupun anak lelaki Tan ditahan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya kerana terlibat dengan kuantiti dadah sangat besar, Thomas mengklasifikasikan kes itu sebagai tiada tindakan lanjut (NFA).

Dalam kenyataan Thomas berkata, seperti lazimnya dalam hal jenayah, peguam tertuduh mengemukakan representasi bertulis kepada Jabatan Peguam Negara (AGC) untuk menimbang semula keputusan mengenakan tuduhan.


Akaun Twitter Edisi Siasat disekat 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list