Infotainment

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi
Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi 3

Alasan duit berbaki mahu kahwin lagi. Pelbagai alasan akan diberikan suami jika mereka mahu menambah isteri.

Namun suami sedarlah isteri yang banyak berkorban dan kadangkala jika duit gaji tidak cukup isteri biasanya akan bantu. Dek kerana tidak mahu suami menanggung hutang dengan meminjam dari ahli keluarga atau rakan-rakan isteri dengan rela hati sanggup menambah wang mereka.

Jadi fikirlah wahai suami duit yang berbaki hargailah isteri anda. Manjakanlah isteri kamu dan anak-anak!

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba SerbiAlasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi

Menerusi perkongsian, Puan Sharifah Zahidah menerusi akaun Facebooknya, kaum lelaki wajib hargai dan sayangi isteri anda.

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba SerbiAlasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi
Puan Sharifah Zahidah

“Beri wang di tangan suami supaya dia tahu DIA meminjam – dan dia TAK ADA duit – tapi dia ada ISTERI yang membantunya yang wajib dia hargai dan sayangi.

“Buat suami tahu bahawa dia memang tak ada wang extra, dan andalah insan yang bersusah senang dengan dia selama ini dalam menjalani hidup bersama.

“Juga untuk suami tahu, bahawasanya TANGGUNGJAWAB tersebut MASIH di bahu dia. Bukan di bahu anda. Maka dia tak wajar lupa atau buat-buat lupa bila setiap bulan tangannya sendiri yang menadah dari anda agar dibantu demi melangsaikan tanggungjawab di bahunya,” Kongsi Sharifah Zahidah.

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba SerbiAlasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi

Dalam Membantu Suami, Bantulah Mereka SEKADAR KEPERLUAN

Wanita ini turut menambah, ramai yang berkongsi permasalahan sebegini. Kebanyakkan suami mahu menambah isteri kerana duit mereka sering berbaki

“Benarlah bagai dikata. Saya juga menerima permasalahan sama di inbox saya. Lelaki mahu menambah isteri kerana duitnya yang sering berbaki. Bukan seorang dua wanita dalam situasi yang sama. Tapi ramainya tak terkira.

“Tidak pula si lelaki ini ketahui, bahawa wang berbaki adalah kerana ihsan si isteri yang banyak menanggung perbelanjaan serba serbi.

“Dalam membantu suami, bantulah mereka SEKADAR KEPERLUAN.

Bagaimana meletak sempadan kepada maksud keperluan ini?

“Membantu sehingga dia TIDAK PERLU MEMINJAM daripada orang lain dalam menafkahi keluarga secara bulanan.

“Selagi boleh gunakan wangnya, gunakan wang mereka untuk perbelanjaan ASAS dan WAJIB.

“Pertolongan kewangan yang paling baik dan selamat pada hemat saya ialah, MENYEDIAKAN TABUNG KECEMASAN dan TABUNG BELANJA TAMBAHAN di mana pemegang amanah dan kuasa kepada tabung tersebut adalah si isteri itu sendiri.

“Gunakan wang suami untuk segalanya bukan bermakna biarkan suami menanggung susah sendirian. Tapi, di situlah sumber haibah (hebat dan wibawa) seorang lelaki yang akan TRANSFORM dirinya menjadi lelaki sejati yang menjadi pujaan di hati isteri.

“Duit gaji suami, biar semua dibelanja kepada perkara yang asas dan belanja wajib. Nak yang best-best above asas, BARULAH GUNA DUIT ISTERI on top of bajet/duit dari suami itu sendiri.

“Contohnya, pergi bercuti. Atau beli barang-barang organik yang mak-mak suka sangat tu. Benda ni luar dari nafkah. Atau, nak beli baju raya mahal sedondon satu keluarga. Masa ni, keluarkan duit isteri buat TOP UP dari bajet asas/wajib dari sang suami. Jangan awal-awal guna duit isteri semuanya sampai isteri tak ada apa, suami rasa diri terlebih kaya.

“Duit sewa rumah jangan memandai bahagi 2. Duit bil, makan, pakai dan sekolah anak-anak, biar semuanya ditanggung suami. Jika TERPAKSA isteri menanggung dan membantu bayaran juga, SERAHKAN duit itu di tangan suami sendiri dan sebutkan sebagai PINJAMAN dan BANTUAN IHSAN isteri kepada suami.

“Abang, ni RM300 duit sekolah Aiman, saya pinjamkan kepada Abang atas ihsan dan kasih kepada Abang dan rumahtangga kita. Abang ambillah buat bayaran Aiman dan kurangkan bebanan Abang..”

“Abang, bulan lepas saya ada bagi abang duit elektrik dan belanja dapur sebab abang tak cukup duit abang kata, ni bulan ni abang kata tak cukup lagi, saya pinjamkan lagi RM500.. Gunalah untuk belanja keperluan anak dan isteri abang. Semoga ALLAH murahkan rezeki abang selalu..”

See also  Jangan Harapkan Isteri Sempurna, Tugas Suami Melengkapkan

Beri Wang Di Tangan Suami Supaya Dia Tahu DIA Meminjam Dan Dia TAK ADA Duit

“Jika setiap bulan perlu membantu, maka lakukan sebegini SETIAP BULAN. Jadikan pemberian wang anda itu adalah SATU ‘RITUAL’ yang tak dilakukan sambil lewa tapi dilakukan dengan TERTIB kerana soal suami yang tidak mampu menafkahi keluarga ini bukanlah soal enteng tapi ianya wajar menjadi perhatian besar dari sang suami itu sendiri.

“Beri wang di tangan suami supaya dia tahu DIA meminjam dan dia TAK ADA duit tapi dia ada ISTERI yang membantunya yang wajib dia hargai dan sayangi.

“Buat suami tahu bahawa dia memang tak ada wang extra, dan andalah insan yang bersusah senang dengan dia selama ini dalam menjalani hidup bersama.

“Juga untuk suami tahu, bahawasanya TANGGUNGJAWAB tersebut MASIH di bahu dia. Bukan di bahu anda. Maka dia tak wajar lupa atau buat-buat lupa bila setiap bulan tangannya sendiri yang menadah dari anda agar dibantu demi melangsaikan tanggungjawab di bahunya.

“Yang banyak terjadi adalah, bila isteri membantu, isteri bayar sendiri sekolah anak, bayar sendiri duit kereta suami/keluarga, beli sendiri segala keperluan dapur, bayar sendiri duit bil dan segalanya senyap-senyap; seolah-olah itu sudah jadi tanggungjawab dia. Praktis ini salah. Hentikan dan ubah.

“Benda tak nampak depan mata anda berkorban untuk dia. Anda membayar untuk dia. Dia pun mudah lupa, tak rasa apa-apa dan tak malu untuk terus gagal menafkahi keluarga secukupnya dan terus selesa di takuk lama. Yang berusaha jadi ejen segala produk tu siapa? Anda juga.

“Suami yang jantan, dia akan MALU bila SETIAP bulan dia terpaksa hulur tangan meminta wang dan ihsan dari anda. Cara begini boleh memberi motivasi kepada lelaki sejati untuk berazam dan jadikan “bulan ini bulan terakhir aku menghulur tangan.” Di sinilah fungsinya mengapa lelaki dibekal ego setinggi langit. Gunakan ego mereka sewajarnya.

“Ala, saya nak senang urusan je. Lecehlah nak tunggu suami buat semua bayaran. Tu yang saya bayar siap dan auto deduct je dari bank saya..”

Terpulang.

Nak senang tapi strategi anda berisiko, atau nak kerja payah sikit tapi strategi anda benar-benar menyelamatkan keluarga. Pilihan di tangan kita kerana ini keluarga kita bukan keluarga orang lain. Kita berhak menentukan arahnya,” kongsi Sharifah Zahidah.

Mingguan Wanita: Jangan Manjakan Suami, Biarlah Dia Tahu Tanggujawabnya!

Mesti Baca: Isteri Benarkan Suami Kahwin Bekas Teman Wanita, Siap Setuju Tinggal Serumah!
Baca Lagi Di Sini: Kalau Isteri Merajuk, Suami Kenalah Pujuk, Jangan Biar Isteri Asingkan Diri Lama-lama
Artikel Menarik: Rezeki Suami Tambah Murah Bila Ringan Tulang, Tak Lokek Belanja Isteri, Itulah Sebaik-Baik Sedekah

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sumber: Facebook Sharifah Zahidah

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi 3
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

Kontraktor Bina Rumah IBS

LPPSA Kelayakan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Rumah Kontena Pinjaman LPPSA Rumah Pasang Siap Kontena Murah Rumah Kabin Buat Rumah Atas Tanah Sendiri Pinjamana Perumahan Kerajaan Loan LPPSA Untuk Beli Rumah Kelayakan LPPSA Rumah Kontena Pasang Siap Rumah Pasang Siap Malaysia Rumah IBS Malaysia Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor LPPSA Loan Kontraktor Rumah Kontraktor Rumah IBS Kontraktor Rumah IBS Di Selangor Kontraktor Bina Rumah di Batang Kali‎ Kontraktor Bina Rumah di Klang‎ Kontraktor Bina Rumah di 16 Sierra, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Ampang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Ara Damansara Kontraktor Bina Rumah di Balakong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Bangi Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Klang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Selayang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Botanic Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Tinggi Kontraktor Bina Rumah di Bandar Country Homes Kontraktor Bina Rumah di Bandar D’Alpinia, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Kinrara BK 1 Sehingga 6, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Mahkota Cheras Kontraktor Bina Rumah di Bandar Nusa Rhu Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puchong Utama, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puteri Puchong, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Putra Permai Kontraktor Bina Rumah di Bandar Rasa Kontraktor Bina Rumah di Bandar Rinching Kontraktor Bina Rumah di Bandar Saujana Utama Kontraktor Bina Rumah di Bandar Seri Putra Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sungai Buaya Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sungai Long Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sunway Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Bandar Tasik Kesuma Kontraktor Bina Rumah di Bandar Teknologi Kajang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Teluk Datok Kontraktor Bina Rumah di Bandar UtamaKontraktor Bina Rumah di Banting Kontraktor Bina Rumah di Batang Kali Kontraktor Bina Rumah di Batu 9 Cheras Kontraktor Bina Rumah di Batu Arang Kontraktor Bina Rumah di Bernam Jaya Kontraktor Bina Rumah di Bukit Antarabangsa Kontraktor Bina Rumah di Bukit Beruntung Kontraktor Bina Rumah di Bukit Gasing Kontraktor Bina Rumah di Bukit Komanwel Kontraktor Bina Rumah di Bukit Lanjan Kontraktor Bina Rumah di Bukit Raja Kontraktor Bina Rumah di Bukit RimauKontraktor Bina Rumah di Bukit Sentosa Kontraktor Bina Rumah di Bukit Tagar Kontraktor Bina Rumah di Bukit Tampoi Kontraktor Bina Rumah di Country Heights Kontraktor Bina Rumah di Damansara Damai Kontraktor Bina Rumah di Damansara Intan Kontraktor Bina Rumah di Damansara Jaya Kontraktor Bina Rumah di Damansara Perdana Kontraktor Bina Rumah di Damansara Utama Kontraktor Bina Rumah di Denai Alam Kontraktor Bina Rumah di Dengkil Kontraktor Bina Rumah di Dusun Tua Kontraktor Bina Rumah di Gombak SetiaKontraktor Bina Rumah di I-City Kontraktor Bina Rumah di Kajang Kontraktor Bina Rumah di Kalumpang Kontraktor Bina Rumah di Kampung Jenderam Hilir Kontraktor Bina Rumah di Kampung Kubu Gajah Dalam Kontraktor Bina Rumah di Kelana Jaya Kontraktor Bina Rumah di Kinrara Kontraktor Bina Rumah di Klang Kontraktor Bina Rumah di Kota Damansara Kontraktor Bina Rumah di Kuala Kubu Bharu Kontraktor Bina Rumah di Kuang Kontraktor Bina Rumah di Kwasa Damansara Kontraktor Bina Rumah di Lembah Beringin Kontraktor Bina Rumah di Mutiara Damansara Kontraktor Bina Rumah di Pandan Indah Kontraktor Bina Rumah di Pelabuhan Klang Kontraktor Bina Rumah di Pinggiran Cyberjaya Kontraktor Bina Rumah di Puchong, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puteri Bangi Kontraktor Bina Rumah di Rawang, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Sungai Rinching Kontraktor Bina Rumah di Sabak, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Sekinchan Kontraktor Bina Rumah di Selayang Kontraktor Bina Rumah di Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Serendah Kontraktor Bina Rumah di Seri Kembangan Kontraktor Bina Rumah di Subang Bestari Kontraktor Bina Rumah di Subang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Taman Tasik Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Tanjung Sepat Kontraktor Bina Rumah di Teluk Datok Kontraktor Bina Rumah di Teluk Panglima Garang Kontraktor Bina Rumah di Tropicana Kontraktor Bina Rumah di UEP Subang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Ulu Yam Kontraktor Bina Rumah di Gombak Kontraktor Bina Rumah di Hulu Langat Kontraktor Bina Rumah di Hulu Selangor Kontraktor Bina Rumah di Kuala Langat Kontraktor Bina Rumah di Kuala Selangor Kontraktor Bina Rumah di Petaling Jaya Kontraktor Bina Rumah di Sabak Bernam Kontraktor Bina Rumah di Sepang Kontraktor Bina Rumah di Selangor Kontraktor Bina Rumah di Kuala Lumpur Kontraktor Bina Rumah di Shah Alam Kontraktor Bina Rumah di Kapar Kontraktor Bina Rumah di Meru Kontraktor Bina Rumah di Puncak Alam Kontraktor Rumah Bina Rumah Pinjaman LPPSA Pengeluaran Kwsp Spesifikasi Rumah Rumah IBS Pelan Rumah Rekabentuk Rumah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kontraktor Rumah Selangor Rumah Banglo Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Syarat Bina Rumah Atas Tanah Sendiri LPPSA Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sarawak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kerajaan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sabah Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Johor Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Terengganu Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Perak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sarawak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri MelakaBina Rumah Atas Tanah Sendiri Negeri Sembilan Bantuan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Syarat Bina Rumah Atas Tanah Sendiri LPPSA Loan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Permohonan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Cara Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Skim Bina Rumah Atas Tanah Sendiri 2021 Pakej Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelebihan Bina Rumah Atas Tanah SendiriBina Rumah Bawah 100k Kelantan Bina Rumah Sendiri Kos Bina Rumah 2022 Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Pengalaman Buat Loan Untuk Bina Rumah Bina Rumah Murah Kontraktor Bina Rumah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Bajet 50k Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor Bina Rumah Sendiri Tanpa Kontraktor Bina Rumah Bajet 30k Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Bajet 10k Bina Rumah Bajet 50k Selangor Bina Rumah SendiriBantuan Bina Rumah Atas Tanah SendiriKos Bina Rumah 2022Kos Bina Rumah 20×30 Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah SendiriPengalaman Buat Loan Untuk Bina Rumah Kalkulator Bina Rumah Sendiri Pengeluaran Kwsp Untuk Bina Rumah Loan LPPSA Untuk Bina Rumah Kos Bina Rumah Bajet Kos Bina Rumah Kampung Bina Ayat Rumah Tangga Binatang Di Dinding Rumah Pinjaman LPPSA Beli Tanah Pinjaman LPPSA Ubahsuai Rumah Pinjaman LPPSA Beli Rumah Pinjaman LPPSA Bina Rumah Pinjaman LPPSA Untuk Beli Tanah Pinjaman LPPSA Untuk Bina Rumah Pinjaman LPPSA Beli Tanah Pertanian Pinjaman LPPSA Jenis 5 Pinjaman LPPSA Atau Bank Semak Baki Pinjaman LPPSA Semakan Baki Pinjaman LPPSA Semak Baki Pinjaman LPPSA Sms Jenis Pinjaman LPPSA Syarat Pinjaman LPPSA Kelayakan Pinjaman LPPSA Jadual Kelayakan Pinjaman LPPSA Tuntutan Pindah Rumah Pinjaman LPPSA Syarat Pinjaman LPPSA Bina Rumah Borang Tuntutan Pindah Rumah Pinjaman LPPSA Pinjaman Perumahan LPPSA Pinjaman Ubahsuai Rumah LPPSA Pinjaman Kedua LPPSA Pinjaman Kedua LPPSA Untuk Ubahsuai Rumah Pinjaman Perumahan LPPSA Vs Bank Pinjaman Bank Ke LPPSA Pinjaman Bersama LPPSA Pengiraan Kos Bina Rumah Sendiri Cara Jimat Buat Rumah Sendiri Bina Rumah Sendiri Tanpa Kontraktor Pengalaman Bina Rumah Sendiri Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sabah Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kerajaan Kos Bina Rumah 20×30 Kos Bina Rumah Paling Murah 2022 Harga Upah Tukang Rumah 2022 Kos Bina Rumah Kampung Kos Bina Rumah Bajet Anggaran Kos Bina Rumah 3 Bilik Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kalkulator Bina Rumah Sendiri Rate Loan Rumah Kelayakan Loan Rumah Pinjaman Perumahan Public Bank Interest Bank Loan Rumah 2023 Interest Loan Rumah 2023 Berapa Lama Bank Proses Loan Rumah Cara Kira Interest Loan Rumah Bank Loan Rumah Terbaik Interest Bank Loan Rumah Public Bank Loan Rumah Affin Bank Loan Rumah Letter Offer Bank Loan Rumah Rhb Bank Loan Rumah Calculator Hong Leong Bank Loan Rumah Mbsb Bank Loan Rumah Rhb Bank Loan Rumah Cimb Bank Loan Rumah Agrobank Loan Rumah Bank Mana Senang Lulus Loan Rumah Bank Rakyat Loan Rumah Bank Islam Loan Rumah Bank Terbaik Untuk Loan Rumah Bank Call Untuk Pengesahan Loan Rumah Bank Muamalat Loan Rumah Bank Yang Mudah Lulus Loan Rumah Bank Akan Call Untuk Loan Rumah Bank Mbsb Loan Rumah Bank Islam Loan Rumah Contact Number LPPSA

See also  Sebelum Kahwin Haid Ok, Lepas Kahwin Tak Teratur. Pakar O&G Jelaskan Jangan Ambil Mudah!

See also  Sebelum Kahwin Haid Ok, Lepas Kahwin Tak Teratur. Pakar O&G Jelaskan Jangan Ambil Mudah!