Artikel Terkini

Badan kesihatan Perancis beri amaran lonjakan kes COVID-19

Badan kesihatan Perancis beri amaran lonjakan kes COVID-19

PARIS, 20 Safar 1444H, Jumaat – Badan kesihatan kebangsaan Perancis memberi amaran mengenai kebangkitan semula kes COVID-19 di negara itu, dan menggesa orang ramai untuk mendapatkan vaksin bagi melindungi diri mereka daripada virus berkenaan.

Badan Sante Publique France (SPF) berkata, sepanjang minggu dari 5 hingga 11 September, terdapat 186 kes COVID-19 yang disahkan bagi setiap 100,000 orang di Perancis – meningkat 12 peratus berbanding minggu sebelumnya.

Ia mewakili purata sekitar 18,000 kes baharu setiap hari.

Awal minggu ini, Pengarah Eksekutif Badan Pemerhati Agensi Ubat Eropah (EMA), Emer Cooke dalam temu bual Next Newsmaker Reuters memaklumkan, orang di Eropah harus mengambil apa sahaja vaksin penggalak COVID-19 yang tersedia untuk mereka, memandangkan jangkaan peningkatan jangkitan pada musim luruh.

Jangkitan baharu semakin meningkat sejak 10 hari lalu dan purata pergerakan tujuh hari kes baharu harian mencapai paras tertinggi hampir lima minggu iaitu 24,042 pada Khamis. – Agensi

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.


kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Back to list