Artikel Terkini

Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan

Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan
Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 1

Benar kediaman moden kini lebih serasi dengan ragam konsep yang simple dan minima. Rumah pun makin kecil saiznya jadi eloklah kita pun memilih perabot yang sesuai dengan konsep ruang. Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan.

Moden kontemporari, ragam hias yang menitik beratkan nilai amali dan keselesaan. Jika anda bukan dari jenis orang yang sukakan hiasan dalaman, cukup sekadar ada kelengkapan, inilah konsep paling tepat untuk anda.

Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 2

Dari aspek warna pun bagus. Mudah kita nak maintain. Kalau tak putih, hitam, kelabu. Jadi nampak elegan je rumah kita dengan rekaan ringkas kekotak semua benda termasuk sofanya. Jadi confirm rumah kita lepas 3 bulan raasa bosan , keras kejung je kan. Yelah semua macam kotak, warna pulak kelabu hitam macam berkabung. Anda boleh je touch up ruang yang ada agar nampak ada jiwa dan personaliti.

  1. Kusyen kecil – Jangan lokek beli kusyen kecil yang beraneka ragam rekaannya. Jika mahu simple, anda boleh beli ilham tiga serangkai iaitu, yang bercetak gambar yang menarik seperti bunga, burung dan sebagainya. yang berjahit dengan butang, chesterfields atau patch work dan yang bergemerlapan. Biar kilauannya memberi sedikit nyawa kat deko rumah yang lesu dengan warna kelabu tu.tiga sebelah kanan, tiga sebelah kiri di sofa tiga tempat duduk anda. Jika mahu tampil ala feminin, boleh memilih kombinasi warna hitam , putih dan merah. Namun jika mahu nampak agak moden dan tidak terlalu feminin, hita, kelabu dan kuning dilihat sangat cantik.Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 4Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 6
  2. Langsir- Jangan pakai langsir kebau kejung tu juga. Cari corak yang ringkas macam belang -belang horizontal. Ia memberi satu gaya moden yang stylo dan ruang pun nampak luas. Jika mahu berbunga-bunga, cuba cari corak yang samar-samar atau berbunga kecil. Pastikan langsir anda digantung tinggi.Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 8
  3. Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 10
  4. Bingkai gambar – Satu lagi pilihan menarik di ruang kediaman anda. Susun pelbagai bingkai gabar dengan pelbagai saiz di ruang kediaman anda. Baik satu jenis warna atau dua jenis warna bergabung, susunan yang baik mampu memberi nilai estetika hebat pada rumah anda. Tapi yang lebih utama adalah gambar yang hendak anda gantung. Ia mempengaruhi warna dalam kediaman anda.Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 12
  5. Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 14
  6. Terendak lampu meja- Satu lagi masalah meruncing. Adakkala kita lupa terendak lampu meja kita dah berzaman kat rumah. Tukarlah yang baru dengan warna baru. Adakala itu pun dah cukup nampak ruang lebih bergaya.Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 16
  7. Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 18
  8. Hiasan Meja Kopi– Tahulah gaya moden, tapi janganlah biarkan meja tu kosong. Letak je sebuah coffee book table. Mesti stylo.Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 20
  9. Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 22
  10. Permaidani- Jangan sedondonkan permaidani anda. Hanya kerana sofanya kelabu permaidaninya pun kelabu. Cuba pilih warna ketiga sebagai penyeri ruang. Kini banyak permaidani di pasaran untuk pilihan.Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 24
  11. Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 26

Cara Elak Konsep Moden Dalam Rumah Rasa Bosan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list