Infotainment

Gara-Gara Kenyataan Kontroversi Di Facebook, Menteri Agama Bakal Ambil Tindakan Terhadap Suhaimi Saad

Gara-Gara Kenyataan Kontroversi Di Facebook, Menteri Agama Bakal Ambil Tindakan Terhadap Suhaimi Saad
Gara-Gara Kenyataan Kontroversi Di Facebook, Menteri Agama Bakal Ambil Tindakan Terhadap Suhaimi Saad 1

Gara-gara kenyataan berani yang dimuat naik bekas penyanyi nasyid kumpulan In-Team, Suhaimi Saad di Facebooknya tempoh hari, ia nampaknya telah menarik perhatian Menteri Agama, Idris Ahmad.

Menerusi laporan akhbar berita Utusan Malaysia, Idris telah meminta pihak berkuasa agama Islam negeri terlibat untuk mengambil tindakan dan menyiasat dengan lebih lanjut mengenai kenyataan yang dikemukakan Suhaimi itu.

Advertisement

Ujar Idris lagi, diharap masyarakat di luar sana ambil maklum bahawa Jabatan Kemajuan Agam Islam Malaysia (JAKIM) sentiasa cakna akan isu berkaitan akidah namun mereka menghormati bidang kuasa negeri.

 

Dalam kes ini, kita akan minta pengurusan agama negeri untuk menjalankan siasatan dan menyelesaikannya.

Tambahnya lagi, isu seperti itu sepatutnya tidak wujud dalam diri mana-mana individu atau masyarakat selaras dengan era perkembangan ilmu yang pesat dan membangun pada ketika ini.

Ujar Idris lagi, golongan seperti itu hanya wujud pada sekitar tahun 60-an dan 70-an sahaja.

Dalam pada itu, beliau berharap perkara seperti itu tidak melarat dan meminta pengurusan agama negeri terbabit untuk memanggil dan memberi nasihat serta berbincang secara empat mata dengan Suhaimi.

Suhaimi saad

Misal kata Suhaimi masih berdegil, Idris memberitahu bahawa tindakan undang-undang seterusnya akan dikenakan kepada penyanyi itu.

Terdahulu, Suhaimi Saad yang menggunakan nama akaun Mosus telah menulis mengenai tujuh perkara yang diikuti umat Islam namun ditolaknya iaitu vaksin, bumi berbentuk bulat, sistem demokrasi, sistem perbankan riba, sistem pendidikan dunia, ganja dan ketum itu merbahaya serta kekuasaan Allah ada di mana-mana.

Suhaimi Saad


3 hari lalu

Dulu ‘Flat-Earth’, Suhaimi Saad Tolak Kepercayaan Allah Berada Di Mana-Mana Pula


Gara-Gara Kenyataan Kontroversi Di Facebook, Menteri Agama Bakal Ambil Tindakan Terhadap Suhaimi Saad 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list