Artikel Terkini

Inisiatif JaminKerja Keluarga Malaysia sedia 600,000 pekerjaan

Inisiatif JaminKerja Keluarga Malaysia sedia 600,000 pekerjaan
Inisiatif JaminKerja Keluarga Malaysia sedia 600,000 pekerjaan 1

KUALA LUMPUR, 17 Rejab 1443H, Sabtu – Inisiatif JaminKerja Keluarga Malaysia mendukung matlamat menurunkan kadar pengangguran melalui penyediaan 600,000 peluang pekerjaan tahun ini dengan peruntukan RM4.8 bilion.

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata inisiatif bertemakan ‘Keluarga Malaysia, Makmur Sejahtera’ itu seiring dengan penciptaan peluang pekerjaan yang merupakan teras utama di bawah Bajet 2022.

“Inisiatif JaminKerja Keluarga Malaysia ini merupakan manifestasi komitmen kerajaan dalam menyediakan peluang pekerjaan yang lebih menyeluruh dan menghasilkan pembangunan ekonomi yang lebih mampan, di samping memacu usaha pemulihan negara secara berstruktur dan menyumbang ke arah pengukuhan pasaran tenaga kerja negara,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Pelancaran Inisiatif JaminKerja Keluarga Malaysia dan Karnival Kerjaya JaminKerja Keluarga Malaysia 2022 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) di sini hari ini.

Turut hadir Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz dan Menteri Sumber Manusia Datuk Seri M. Saravanan. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Inisiatif JaminKerja Keluarga Malaysia sedia 600,000 pekerjaan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list