Artikel Terkini

Kerajaan seru ramai majikan tawar gaji pekerja lebih gaji minimum

Kerajaan seru ramai majikan tawar gaji pekerja lebih gaji minimum
Kerajaan seru ramai majikan tawar gaji pekerja lebih gaji minimum 1

Kerajaan menyeru lebih ramai majikan menawarkan gaji pekerja pada kadar melebihi gaji minimum sedia ada, kata Menteri Sumber Manusia Datuk Seri M. Saravanan.

Beliau berkata pendekatan syarikat AEON Co (M) Bhd dan Westports Holdings yang baru-baru ini telah menawarkan gaji pada kadar RM1,500 kepada pekerja mereka wajar dijadikan contoh.

Saravanan berkata walaupun semakan kasar terhadap gaji minimum ini belum diputuskan dan dimuktamadkan oleh kerajaan, terdapat majikan yang telah mula membayar gaji minimum pada kadar RM1,500.

“Kedua-dua majikan (AEON dan Westports Holdings) ini telah menunjukkan contoh baik yang mana mereka prihatin dengan permasalahan pekerja walaupun dengan keadaan ekonomi masih terkesan akibat pandemik COVID-19,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebelum ini berkata kerajaan sedang melaksanakan sesi libat urus dengan majikan berhubung pelaksanaan gaji minimum RM1,500 bagi membolehkan ia dilaksanakan secara holistik.

Sumber: Bernama


Kerajaan seru ramai majikan tawar gaji pekerja lebih gaji minimum 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list