Artikel Terkini

“Maaf pandu perlahan…”- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen

“Maaf pandu perlahan…”- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen
"Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 1

Pengorbanan setiap isteri ketika melahirkan cahaya mata sememangnya satu perjuangan antara hidup dan mati. Tidak kiralah sama ada mereka terpaksa melalui proses kelahiran secara semula ataupun pembedahan caesarean (czer).

Walaupun melahirkan anak secara czer ini dikatakan jalan singkat kerana tidak mahu merasai kesakitan bersalin, namun mereka tetap akan merasakan sakitnya lebih-lebih lagi pada beberapa hari pertama selepas pembedahan.

Faham dengan situasi yang dialami oleh isteri yang baru bersalin czer, seorang suami tekad menampal notis pada keretanya dengan meminta maaf sekiranya dia memandu secara perlahan.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna dikenali @dailylife4, dilihat sebuah kereta dipandu dengan perlahan di atas jalan raya bersama sekeping notis di belakang kenderaan itu.

Tujuan pemilik kereta itu menampal notis tersebut adalah tidak mahu dilabel sebagai ‘pentingkan diri’ dan menyusahkan pengguna jalan raya lain.

@dailylife4

effort yang boleh membuatkan pemandu lain ucapkan perkataan yang baik baik 🤍🥰 #fyp #fypシ゚viral #foryourpage #katayangbaikbaik

♬ DJ Senyumanmu Membuatku Tersenyum Malu – Yudha Paramata

Menjengah ke ruangan komen, ramai memuji tindakan suami tersebut kerana memahami kesakitan yang ditanggung oleh seorang isteri bersalin secara czer. Mereka mengatakan sakit ‘beranak’ secara czer ini tidak mudah seperti kelahiran normal.

"Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 2 "Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 3 "Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 4 "Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 5"Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 6

"Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 7"Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 8"Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 9"Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 10"Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 11

Melihat video itu meraih perhatian ramai, pemilik kenderaan itu tampil memberikan respon. Dia mengucapkan terima kasih kepada @dailylife4 kerana sudi berkongsi di media sosial sehingga ramai orang mendoakan mereka.

Disamping itu, pemilik kenderaan yang dikenali sebagai Fared Zuladha turut berterima kasih kepada pengguna jalan raya yang lain kerana memahami situasi isterinya.

@faredzuladha

Reply to @dailylife4 disebabkan awak, ramai yang mendoakan, semoga Allah balas dengan kebaikkan dan dipermudahkan urusan yang mendoakan. #sayangisteri

♬ DJ Senyumanmu Membuatku Tersenyum Malu – Yudha Paramata

Semoga selepas ini lebih ramai para suami lebih memahami kesakitan yang dialami oleh isteri mereka terutamanya baru lepas bersalin secara czer.

Sumber: TikTok @dailylife4, @faredzuladha


"Maaf pandu perlahan..."- Isteri lepas bersalin Czer, tindakan suami tampal notis maaf dipuji netizen 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Back to list