Infotainment

Mahal Dan Tidak Masuk Akal, Harga Tiket Penerbangan Ke Sarawak Jadi Bualan Netizen

Mahal Dan Tidak Masuk Akal, Harga Tiket Penerbangan Ke Sarawak Jadi Bualan Netizen
Mahal Dan Tidak Masuk Akal, Harga Tiket Penerbangan Ke Sarawak Jadi Bualan Netizen 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Isu harga tiket mahal ketika musim perayaan bukanlah satu isu yang baharu tetapi perkara ini masih berlanjutan tanpa ada solusi. Lalu, ia menyukarkan golongan yang berpendapatan rendah dan sederhana untuk menggunakan perkhidmatan tersebut.

Terbaharu, kecoh di media sosial apabila ada yang menyuarakan keluhan apabila harga tiket penerbangan ke Sarawak mahal dan tidak masuk akal. Menerusi perkongsian pengguna Twitter @aripfredo dan penyanyi dari Sarawak iaitu Alena Murang, masing-masing mengatakan kenaikan harga tiket ketika perayaan dilihat agak melampau.

Malah, pengguna Twitter @aripfredo telah membuat perbandingan dan mendapati harga tiket pada tarikh tersebut berharga RM1,499.18 (kelas ekonomi) manakala bagi penerbangan serupa ke London berharga RM1,469 di laman sesawang MAS.

Tambahnya, syarikat penerbangan lain juga menunjukkan kenaikan harga tiket. Isu tersebut telah mendapat perhatian MAS lalu pihak MAS menjawab pertanyaan mengapa berlakunya kenaikan harga tiket.

Menurut pihak MAS, harga ditetapkan secara dinamik dan berubah-ubah mengikut permintaan dan penawaran. Akan tetapi, maklum balas tersebut tidak memuaskan hati sesetengah pihak dan berharap pihak yang bertanggungjawab perlu menyelesaikan isu ini.

Isu ini turut mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen berharap harga tiket penerbangan akan lebih murah agar dapat berjumpa dengan keluarga selepas sudah lama tidak berjumpa.

Tahukah anda bahawa ‘trend’ pacak khemah di Genting Highlands membimbangkan ramai orang? Klik pautan di bawah untuk ketahui lanjut.

Pacak Khemah Dan Lepak Di ‘Parking Lot’, Trend Terbaru Di Genting Highlands Ini Buat Netizen Berang

Terbengkalai Dan Suram, Keadaan Terkini MAPS Ipoh Selepas Ditutup Tahun Lalu Buat Netizen Sedih

Kempen ‘Vaxxed To Go’ Agoda Tawar Pelbagai Kelebihan Buat Individu Lengkap Vaksinasi


Mahal Dan Tidak Masuk Akal, Harga Tiket Penerbangan Ke Sarawak Jadi Bualan Netizen 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list