Infotainment

Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar, Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas

Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar, Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas
Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar, Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas 1

Perjuangan ibu tuntut kembali anak dirampas, Mrs Chatterjee VS Norway berdasarkan kisah benar. Jangan pandang remeh perjuangan seorang ibu. Ibu akan sanggup berbuat apa saja untuk mendapatkan kembali anak yang dikandungnya selama 9 bulan.

Dibesarkan dari telapak tangan, setiap anak akan dijaga dengan penuh kasih sayang. Rasa risau andai anak tidak sihat serta lain lagi, seorang ibu akan melakukan apa saja demi anak-anaknya.

Jika anak jatuh sakit pun seorang ibu berasa risau, pastinya ibu lebih bangkit jika anak disayangi dirampas dan dibawa lari jauh darinya.

Mungkin sebahagian dari kita belum menonton Mrs Chatterjee VS Norway dan ada sudah menontonnya yang baru sangat ditayangkan di Netflix.

 Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar

Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar, Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas

Apa yang menarik mengenai filem India genre drama ini, ia mengisahkan perjuangan seorang ibu yang menuntut dua anaknya yang dirampas oleh pemerintah Norway melalui Bernevernet (Child Welfare System).

Dituduh mengabaikan anak (memberi anak makan melalui suapan, tidak membantu kerja sekolah anak, berat anak kurang dari 400 gm, tak makan meatball, marah anak dan lain-lain lagi pemerintah boleh “merampas” anak kita) menyaksikan Mrs Chatterjee lakonan Rani Mukarjee sebagai teraju utamanya  tidak pernah lelah berjuang demi mendapatkan kembali dua anaknya termasuk rela berpisah dengan suami demi anak-anaknya.

Jika kita sering dibuaikan bahawa kehidupan di Norway amat indah kerana diiktiraf negara paling bahagia, pendapatan tinggi dan lain lagi, ada sisi gelap mengenai negara berkenaan yang perlu diambil peduli oleh mereka yang ingin melakukan penghijrahan. Kata orang hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri dan lebih baik berada di negara sendiri.

Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas

Mrs Chatterjee VS Norway diambil dari kisah benar dari autobiografi Sagarika Chakraborty dalam bukunya “The Journey Mother” yang menimpa keluarga Chakraborty ketika mereka berhijrah ke Norway.

Rani Mukarjee tampil sebagai  Debita Chatterjee dan drama ini merupakan penampilan sulungnya selepas dua tahun berehat.

Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar, Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas
Kebahagiaan seorang ibu bila ada anak-anak di sisinya
Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar, Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas
Mrs Chatterjee VS Norway adalah kisah benar diinspirasi dari kejadian menimpa Sagita Chakraboty

Drama ini mengisahkan kehidupan keluarga migran di mana dua anaknya dirampas secara paksa oleh kerajaan Norway dengan alasan dirinya tidak “berkemampuan” bergelar ibu. Dengan hanya membuat “andaian” kerana tidak memahami budaya India dan Barat, anaknya dirampas sebelum diberi kepada keluarga angkat untuk penjagaan.

Semasa dua anaknya dirampas, dirinya dipanggil memberi keterangan. Sering kalah dalam perjuangan menuntut anaknya, dirinya sentiasa kecundang dalam perjuangan di mahkamah  kerana dikatakan mentalnya tidak stabil (unfit).

Siang dan malam hidupnya menjadi murung kerana teringat-ingat akan anaknya tambahan si kecil baru beberapa bulan dan masih menyusu badan. Walau dia memerah susunya dan menghantar ke Bernevernet tetapi mereka langsung tidak memberikannya.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Kisah Benar, Doktor Kongsi Suami Ada HIV Positif Boleh Ada Zuriat. Anak Dilahirkan Sihat & Negetif

Kisah Benar! Ustazah Tangani Kes Isteri Didera Mental Fizikal 30 Tahun Oleh Suami, Dipijak Hingga Keguguran 3 Kali

Menari Di Batu Caves Seolah Buat Fashion Show, Gadis Minta Semua Hormati Tempat Ibadah Agama Lain

‘Syok Nak Jadi Kajol’, Jangan Terpakai ‘Pottu, Sindoor’, Kena Tahu Beza Budaya, Hukum Agama!

Rupanya Masih Hidup, Pelakon Veteran Bollywood Dikatakan Meninggal Dunia Akibat Dibunuh Anak Sendiri

Harap Taubat Diterima, Pelakon Bollywood Sana Khan Umum Tinggalkan Dunia Hiburan

HInggalah dia nekad menyeludup masuk ke rumah kebajikan dan membawa lari dua anaknya untuk merentasi sempadan negara tetapi malangnya sekali lagi dia tertangkap. Hal ini membuatkan peluangnya seakan sudah tertutup namun nasib dia tidak dipenjarakan. Tapi  hal ini menjadikan dirinya kemurungan dan banyak membuat kerja gila demi ingin dekat dengan anaknya.

Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar, Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas
Debita Chatterjee tersungkur di atas jalan raya ketika cuba menarik kembali anaknya yang dibawa lari dari dalam rumah oleh pegawai kebajikan Norway
Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar, Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas
Inilah wanita sebenar Sagarika Chakraborty yang berjuang demi menuntut kembali anaknya yang dirampas kerajaan Norway. Diadaptasi dari autobiografi “The Journey Mother” yang menimpa keluarga Chakraborty ketika mereka berhijrah ke Norway. 

 

Keluarga mentua yang datang ke Norway juga langsung tidak membantu dan menyalahkannya. Jalan ceritanya semakin menarik selepas  mahkamah Norway memutuskan hak penjagaan dua anaknya diserahkan  kepada keluarga sebelah suami di India hingga anaknya menjadi dewasa dan boleh membuat keputusan sendiri.

Lebih keji keluarga angkat akan memperoleh  elaun secara bulanan sehingga anak berusia 18 tahun sedangkan mak sendiri ke sana ke mari mencari duit membayar kos peguam.

Perjuangan ibu ini tidak terhenti di situ sahaja. Walau tidak mendapat sokongan suami sendiri yang cuba memburukkannya ketika memberi keterangan kepada mahkamah di India, peguam Norway yang mahu membawa dua anaknya balik ke negara berkenaan namun akhir perjuangannya menemui titik noktah bila mana peguamnya membuktikan kasih sayang seorang ini melebihi segala-galanya.

Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar, Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas
Mahkamah India akhirnya menyerahkan hak penjaaan kepada Mrs Chatterjee selepas peguamnya berjaya membawa pelbagai bukti tindakan gilanya sebelum ini adalah kerana mahukan anaka-anaknya kembali

Ibu yang akan sanggup berkorban apa saja dan akhirnya mahkamah memutuskan dua anaknya dikembalikan kepadanya kerana “kewarasan” seorang ibu itu bila anak-anak ada di sisinya dan itulah yang dibuktikannya.

Inilah hebatnya seorang wanita, yang sanggup berbuat apa saja demi anak-anaknya. Wanita juga bukan insan lemah seperti dikatakan oleh lelaki dan dirinya menjadi gagah perkasa bila melibatkan hal anak-anak.

Sebab itulah jangan hairan seorang ibu akan merajakan anaknya sendiri walau dirinya menyedari anaknya itu bukanlah berkata benar dalam menutup kesalahn dilakukan sang anak!

Mrs Chatterjee VS Norway Berdasarkan Kisah Benar, Perjuangan Ibu Tuntut Kembali Anak Dirampas 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

Kontraktor Bina Rumah IBS

LPPSA Kelayakan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Rumah Kontena Pinjaman LPPSA Rumah Pasang Siap Kontena Murah Rumah Kabin Buat Rumah Atas Tanah Sendiri Pinjamana Perumahan Kerajaan Loan LPPSA Untuk Beli Rumah Kelayakan LPPSA Rumah Kontena Pasang Siap Rumah Pasang Siap Malaysia Rumah IBS Malaysia Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor LPPSA Loan Kontraktor Rumah Kontraktor Rumah IBS Kontraktor Rumah IBS Di Selangor Kontraktor Bina Rumah di Batang Kali‎ Kontraktor Bina Rumah di Klang‎ Kontraktor Bina Rumah di 16 Sierra, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Ampang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Ara Damansara Kontraktor Bina Rumah di Balakong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Bangi Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Klang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Selayang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Botanic Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Tinggi Kontraktor Bina Rumah di Bandar Country Homes Kontraktor Bina Rumah di Bandar D’Alpinia, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Kinrara BK 1 Sehingga 6, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Mahkota Cheras Kontraktor Bina Rumah di Bandar Nusa Rhu Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puchong Utama, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puteri Puchong, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Putra Permai Kontraktor Bina Rumah di Bandar Rasa Kontraktor Bina Rumah di Bandar Rinching Kontraktor Bina Rumah di Bandar Saujana Utama Kontraktor Bina Rumah di Bandar Seri Putra Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sungai Buaya Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sungai Long Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sunway Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Bandar Tasik Kesuma Kontraktor Bina Rumah di Bandar Teknologi Kajang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Teluk Datok Kontraktor Bina Rumah di Bandar UtamaKontraktor Bina Rumah di Banting Kontraktor Bina Rumah di Batang Kali Kontraktor Bina Rumah di Batu 9 Cheras Kontraktor Bina Rumah di Batu Arang Kontraktor Bina Rumah di Bernam Jaya Kontraktor Bina Rumah di Bukit Antarabangsa Kontraktor Bina Rumah di Bukit Beruntung Kontraktor Bina Rumah di Bukit Gasing Kontraktor Bina Rumah di Bukit Komanwel Kontraktor Bina Rumah di Bukit Lanjan Kontraktor Bina Rumah di Bukit Raja Kontraktor Bina Rumah di Bukit RimauKontraktor Bina Rumah di Bukit Sentosa Kontraktor Bina Rumah di Bukit Tagar Kontraktor Bina Rumah di Bukit Tampoi Kontraktor Bina Rumah di Country Heights Kontraktor Bina Rumah di Damansara Damai Kontraktor Bina Rumah di Damansara Intan Kontraktor Bina Rumah di Damansara Jaya Kontraktor Bina Rumah di Damansara Perdana Kontraktor Bina Rumah di Damansara Utama Kontraktor Bina Rumah di Denai Alam Kontraktor Bina Rumah di Dengkil Kontraktor Bina Rumah di Dusun Tua Kontraktor Bina Rumah di Gombak SetiaKontraktor Bina Rumah di I-City Kontraktor Bina Rumah di Kajang Kontraktor Bina Rumah di Kalumpang Kontraktor Bina Rumah di Kampung Jenderam Hilir Kontraktor Bina Rumah di Kampung Kubu Gajah Dalam Kontraktor Bina Rumah di Kelana Jaya Kontraktor Bina Rumah di Kinrara Kontraktor Bina Rumah di Klang Kontraktor Bina Rumah di Kota Damansara Kontraktor Bina Rumah di Kuala Kubu Bharu Kontraktor Bina Rumah di Kuang Kontraktor Bina Rumah di Kwasa Damansara Kontraktor Bina Rumah di Lembah Beringin Kontraktor Bina Rumah di Mutiara Damansara Kontraktor Bina Rumah di Pandan Indah Kontraktor Bina Rumah di Pelabuhan Klang Kontraktor Bina Rumah di Pinggiran Cyberjaya Kontraktor Bina Rumah di Puchong, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puteri Bangi Kontraktor Bina Rumah di Rawang, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Sungai Rinching Kontraktor Bina Rumah di Sabak, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Sekinchan Kontraktor Bina Rumah di Selayang Kontraktor Bina Rumah di Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Serendah Kontraktor Bina Rumah di Seri Kembangan Kontraktor Bina Rumah di Subang Bestari Kontraktor Bina Rumah di Subang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Taman Tasik Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Tanjung Sepat Kontraktor Bina Rumah di Teluk Datok Kontraktor Bina Rumah di Teluk Panglima Garang Kontraktor Bina Rumah di Tropicana Kontraktor Bina Rumah di UEP Subang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Ulu Yam Kontraktor Bina Rumah di Gombak Kontraktor Bina Rumah di Hulu Langat Kontraktor Bina Rumah di Hulu Selangor Kontraktor Bina Rumah di Kuala Langat Kontraktor Bina Rumah di Kuala Selangor Kontraktor Bina Rumah di Petaling Jaya Kontraktor Bina Rumah di Sabak Bernam Kontraktor Bina Rumah di Sepang Kontraktor Bina Rumah di Selangor Kontraktor Bina Rumah di Kuala Lumpur Kontraktor Bina Rumah di Shah Alam Kontraktor Bina Rumah di Kapar Kontraktor Bina Rumah di Meru Kontraktor Bina Rumah di Puncak Alam Kontraktor Rumah Bina Rumah Pinjaman LPPSA Pengeluaran Kwsp Spesifikasi Rumah Rumah IBS Pelan Rumah Rekabentuk Rumah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kontraktor Rumah Selangor Rumah Banglo Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Syarat Bina Rumah Atas Tanah Sendiri LPPSA Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sarawak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kerajaan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sabah Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Johor Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Terengganu Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Perak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sarawak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri MelakaBina Rumah Atas Tanah Sendiri Negeri Sembilan Bantuan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Syarat Bina Rumah Atas Tanah Sendiri LPPSA Loan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Permohonan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Cara Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Skim Bina Rumah Atas Tanah Sendiri 2021 Pakej Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelebihan Bina Rumah Atas Tanah SendiriBina Rumah Bawah 100k Kelantan Bina Rumah Sendiri Kos Bina Rumah 2022 Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Pengalaman Buat Loan Untuk Bina Rumah Bina Rumah Murah Kontraktor Bina Rumah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Bajet 50k Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor Bina Rumah Sendiri Tanpa Kontraktor Bina Rumah Bajet 30k Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Bajet 10k Bina Rumah Bajet 50k Selangor Bina Rumah SendiriBantuan Bina Rumah Atas Tanah SendiriKos Bina Rumah 2022Kos Bina Rumah 20×30 Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah SendiriPengalaman Buat Loan Untuk Bina Rumah Kalkulator Bina Rumah Sendiri Pengeluaran Kwsp Untuk Bina Rumah Loan LPPSA Untuk Bina Rumah Kos Bina Rumah Bajet Kos Bina Rumah Kampung Bina Ayat Rumah Tangga Binatang Di Dinding Rumah Pinjaman LPPSA Beli Tanah Pinjaman LPPSA Ubahsuai Rumah Pinjaman LPPSA Beli Rumah Pinjaman LPPSA Bina Rumah Pinjaman LPPSA Untuk Beli Tanah Pinjaman LPPSA Untuk Bina Rumah Pinjaman LPPSA Beli Tanah Pertanian Pinjaman LPPSA Jenis 5 Pinjaman LPPSA Atau Bank Semak Baki Pinjaman LPPSA Semakan Baki Pinjaman LPPSA Semak Baki Pinjaman LPPSA Sms Jenis Pinjaman LPPSA Syarat Pinjaman LPPSA Kelayakan Pinjaman LPPSA Jadual Kelayakan Pinjaman LPPSA Tuntutan Pindah Rumah Pinjaman LPPSA Syarat Pinjaman LPPSA Bina Rumah Borang Tuntutan Pindah Rumah Pinjaman LPPSA Pinjaman Perumahan LPPSA Pinjaman Ubahsuai Rumah LPPSA Pinjaman Kedua LPPSA Pinjaman Kedua LPPSA Untuk Ubahsuai Rumah Pinjaman Perumahan LPPSA Vs Bank Pinjaman Bank Ke LPPSA Pinjaman Bersama LPPSA Pengiraan Kos Bina Rumah Sendiri Cara Jimat Buat Rumah Sendiri Bina Rumah Sendiri Tanpa Kontraktor Pengalaman Bina Rumah Sendiri Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sabah Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kerajaan Kos Bina Rumah 20×30 Kos Bina Rumah Paling Murah 2022 Harga Upah Tukang Rumah 2022 Kos Bina Rumah Kampung Kos Bina Rumah Bajet Anggaran Kos Bina Rumah 3 Bilik Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kalkulator Bina Rumah Sendiri Rate Loan Rumah Kelayakan Loan Rumah Pinjaman Perumahan Public Bank Interest Bank Loan Rumah 2023 Interest Loan Rumah 2023 Berapa Lama Bank Proses Loan Rumah Cara Kira Interest Loan Rumah Bank Loan Rumah Terbaik Interest Bank Loan Rumah Public Bank Loan Rumah Affin Bank Loan Rumah Letter Offer Bank Loan Rumah Rhb Bank Loan Rumah Calculator Hong Leong Bank Loan Rumah Mbsb Bank Loan Rumah Rhb Bank Loan Rumah Cimb Bank Loan Rumah Agrobank Loan Rumah Bank Mana Senang Lulus Loan Rumah Bank Rakyat Loan Rumah Bank Islam Loan Rumah Bank Terbaik Untuk Loan Rumah Bank Call Untuk Pengesahan Loan Rumah Bank Muamalat Loan Rumah Bank Yang Mudah Lulus Loan Rumah Bank Akan Call Untuk Loan Rumah Bank Mbsb Loan Rumah Bank Islam Loan Rumah Contact Number LPPSA