Artikel Terkini

Pakar tangkap ular kritikal dipatuk tedung selar — MYKMU.NET

Pakar tangkap ular kritikal dipatuk tedung selar — MYKMU.NET
Pakar tangkap ular kritikal dipatuk tedung selar — MYKMU.NET 1

Pakar tangkap ular kritikal dipatuk tedung selar — MYKMU.NET 2

Pakar tangkap ular kritikal dipatuk tedung selar

NEW DELHI – Seorang penangkap ular terkenal di India kritikal selepas dipatuk pada bahagian pahanya ketika cuba menangkap seekor ular tedung selar , lapor portal berita MailOnline semalam.

Vava Suresh, 48, yang terkenal di negeri Kerala, ketika kejadian sedang melakukan tugas-tugas menangkap dan menyelamat seekor ular tedung selar atau King Cobra di Tamil Naidu, Isnin lepas.

Menerusi rakaman video oleh penduduk setempat, dia dipatuk oleh ular sepanjang tiga meter itu pada bahagian paha kanan ketika cuba memasukkan reptilia itu ke dalam sebuah karung.

Vava bagaimanapun mampu bertahan untuk seketika dan memasukkan ular tersebut ke dalam karung sebelum terjatuh dan pengsan. Dia dikejarkan ke hospital dan menerima rawatan daripada pakar.

Menurut laporan akhbar Hindustan Times, Vava telah pun mula bernafas dengan sendiri meskipun masih tidak sedarkan diri dan dirawat di unit rawatan rapi.

Pakar perubatan menjelaskan bahawa ia akan mengambil sedikit masa untuk menghilangkan kesan bisa ular secara penuh, namun keadaan Vava mungkin boleh pulih seperti biasa.

Sepanjang karier selama 20 tahun, Vava mendakwa telah menyelamatkan beribu-ribu ekor ular dan pernah dipatuk sebanyak beratus-ratus kali. K Online

Pakar tangkap ular kritikal dipatuk tedung selar


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Norjuma Habib bakal dikeluarkan waran tangkap

Bila kita tekan butang, dia marah

‘Kalau kena dengan TMJ senyap pula…’

Pakar tangkap ular kritikal dipatuk tedung selar — MYKMU.NET 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list