Infotainment

PBB : 2.9 Bilion Orang Masih Tidak Pernah Menggunakan Internet

PBB : 2.9 Bilion Orang Masih Tidak Pernah Menggunakan Internet
PBB : 2.9 Bilion Orang Masih Tidak Pernah Menggunakan Internet 1

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, melalui ITU (Internatioal Telecommunication Union) kini berkongsi menyasarkan sekitar 2.9 bilion orang masih tidak pernah mengakses internet dan melayari web sehingga ke hari ini.

Mengikut angka berkenaan, ia meliputi sekitar 37% penduduki Bumi, dan majoriti besar menetap di negara-negara membangun.

ITU menganggarkan terdapat sekitar 4.9 bilion pengguna internet pada hari ini. Pengguna internet global buat pertama kalinya meningkat 10% disebabkan oleh pandemik Covid-19 yang memerlukan pelbagai urusan termasuk pembelajaran dilakukan secara atas-talian.

Sejumlah perkara membawa kepada kekangan untuk tidak dapat menggunakan internet, termasuk kemiskinan, tahap pembelajaran, akses ke bekalan elektrik yang terhad, dan juga skil digital yang tidak mencukupi.

Apa pun, ITU menyatakan mereka akan terus berusaha untuk memastikan 2.9 bilion orang lagi akan dapat berhubung, dan tidak meninggalkan sesiapa tertinggal daripada era digital kini.

PBB : 2.9 Bilion Orang Masih Tidak Pernah Menggunakan Internet 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list