Artikel Terkini

Polis siasat program ‘Jom Ziarah Gereja’

Polis siasat program ‘Jom Ziarah Gereja’
Polis siasat program ‘Jom Ziarah Gereja’ 1

KUALA LUMPUR – Polis telah membuka kertas siasatan berkaitan program ‘Jom Ziarah Gereja’ di Gereja The Church of Our Lady of Lourdes, Klang yang dianjurkan oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di bawah Kementerian Belia dan Sukan (KBS).

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Azmi Abu Kassim berkata, kertas siasatan dibuka meskipun program terbabit telah dibatalkan semalam.

“Siasatan telah dibuka sejurus laporan diterima di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul.

“Kita telah merakam percakapan pihak penganjur, pengadu dan beberapa saksi yang berkenaan.

“Kita juga telah menghubungi NGO terlibat dan pihaknya telah melakukan akur janji untuk tampil ke IPD Sentul pada Isnin ini (20 Mac) bagi dirakam keterangan,” ujarnya selepas melancarkan Program High Profile Policing Bersama Ketua Polis Kuala Lumpur di Esplanade, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) di sini, hari ini.

Terdahulu Kosmo! melaporkan program ‘Jom Ziarah Gereja’ di Gereja The Church of Our Lady of Lourdes, Klang sah dibatalkan susulan penetapan dan arahan KBS.

Program berkenaan merupakan inisiatif di bawah Projek Artikel 11 diterajui Impact Malaysia iaitu NGO yang bernaung di bawah KBS.

Ketika menggulung perbahasan Belanjawan 2023 pada Selasa, Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh menjelaskan bahawa program ‘Jom Ziarah Gereja’ tidak membabitkan individu beragama Islam. – KOSMO! ONLINE


Polis siasat program ‘Jom Ziarah Gereja’ 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

[sociallocker id=”61266″]download pdf 600x175[/sociallocker]


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

See also  Jelmaan Raja Pop Dunia, Siapa Sebenarnya JAAFAR Jackson Ni!