Artikel Terkini

Sarawak terus catat trend peningkatan kes baharu

Sarawak terus catat trend peningkatan kes baharu
Sarawak terus catat trend peningkatan kes baharu 1

KUCHING, 5 Rejab 1443H, Isnin – Jumlah jangkitan baharu COVID-19 di Sarawak terus menyaksikan trend peningkatan ketara apabila 84 kes dicatatkan hari ini berbanding 58 yang dicatatkan semalam.

Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) dalam kenyataan berkata, 83 daripada kes baharu ini membabitkan pesakit tidak bergejala atau bergejala ringan, manakala satu kes lagi melibatkan jangkitan paru-paru.

Sebanyak 45 kes dilaporkan di daerah Kuching, diikuti Sibu dengan 20 kes, Miri (sembilan), Serian (empat), Song (tiga), Bintulu (dua) dan Samarahan (satu), tiada kes baharu dilaporkan di 33 daerah lain di Sarawak.

Penambahan kes yang direkodkan hari ini telah menjadikan jumlah kumulatif kes COVID-19 di Sarawak kini adalah 252,087. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Sarawak terus catat trend peningkatan kes baharu 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list