Artikel Terkini

“Saya akan lawan Kj di mahkamah tinggi. Dia ingat kita takut?” -Ustaz Abu Syafiq

“Saya akan lawan Kj di mahkamah tinggi. Dia ingat kita takut?” -Ustaz Abu Syafiq
"Saya akan lawan Kj di mahkamah tinggi. Dia ingat kita takut?" -Ustaz Abu Syafiq 1

Baru-baru ini, Menteri Kesihatan,  YB Khairy Jamaluddin memaklumkan yang beliau telah pun memfailkan dua saman fitnah terhadap bekas ahli Majlis Tertinggi Umno Lokman Noor Adam dan penceramah bebas, Mohd Rasyid Mohd Alwi atau lebih dikenali sebagai Ustaz Abu Syafiq.

Tindakan itu dilakukan  individu-individu tersebut dikatakan telah memfitnahnya menerusi video dan gambar  di media sosial.

Khairy telah menuntut ganti rugi dan meminta agar hantaran-hantaran tersebut dibuang serta membuat permohonan maaf secara terbuka.

Susulan daripada itu, penceramah bebas berkenaan telah menulis sekali lagi di Instagramnya dengan bercadang mahu menyaman semula KJ sebanyak RM500 juta.

"Saya akan lawan Kj di mahkamah tinggi. Dia ingat kita takut?" -Ustaz Abu Syafiq 2

Tak hanya itu, Abu Syafiq turut menulis permohonan maaf secara sinis dan tetap dengan pendiriannya yang enggan mendapatkan suntikan pelindungan.

"Saya akan lawan Kj di mahkamah tinggi. Dia ingat kita takut?" -Ustaz Abu Syafiq 3

Kali ini, penceramah bebas itu sekali lagi meninggalkan pesanan buat Menteri  Kesihatan dengan memaklumkan yang dia tetap dengan pendiriannya untuk ‘melawan’ gugatan saman tempoh hari di mahkamah tinggi.

Dalam pada itu, Abu Syafiq turut memberikan tentangan apabila menyatakan yang dia sama sekali tidak takut dan akan ‘berjuang’ semahunya kerana inilah masa paling sesuai.

"Saya akan lawan Kj di mahkamah tinggi. Dia ingat kita takut?" -Ustaz Abu Syafiq 4

Menjengah keruangan komen, dilihat ramai warganet yang berpihak kepada penceramah bebas itu untuk meneruskan saman balik kepada Khairy berhubung isu fitnah.

Setakat ini, melihat dari posting yang di buat Abu Syafiq, dia sepertinya masih berulang alik ke Mekah untuk membawa jemaah umrah sedangkan dia sendiri mengaku yang tidak mengambil sebarang suntikan vaksin bagi mencegah penularan wabak ketika ini.

Sumber: Instagram Ustaz Abu Syafia


"Saya akan lawan Kj di mahkamah tinggi. Dia ingat kita takut?" -Ustaz Abu Syafiq 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list