Artikel Terkini

Sayuran murah dari ladang bantu peniaga Menu Rahmah

Sayuran murah dari ladang bantu peniaga Menu Rahmah
Sayuran murah dari ladang bantu peniaga Menu Rahmah 1

KUALA LANGAT – Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Kuala Langat menyediakan belian terus sayuran dari ladang bagi membantu khususnya peniaga yang terlibat dalam Menu Rahmah.

Menurut Pengerusi PPK Kuala Langat, Dr.Abdul Razak Khasbullah, belian terus itu boleh dilakukan setiap hari bagi mengurangkan impak krisis harga sayuran yang tidak menentu.

“Sebagai contoh kita bungkus pelbagai sayur-sayuran seperti tomato, lobak, cili merah, bawang putih, bawang dalam satu bekas dan dijual dengan harga RM7 seunit.

“Secara tidak langsung, peniaga yang menawarkan Menu Rahmah tidaklah berasa terbeban dengan kos pembelian produk sayur-sayuran,” katanya ketika ditemui di Pusat Pengumpulan Hasil Ladang (PPHL) Jalan Waja Teluk Panglima Garang di sini, hari ini.

Jelas beliau, PPHL bukan sahaja menjual sayur-sayuran untuk pasaran tempatan malahan peniaga makanan sekitar Lembah Klang turut membeli-belah di PPHL tersebut.

“Saya berharap orang ramai hadir mendapatkan barang makanan di sini yang segar dan baru diambil dari ladang,” ujarnya. -KOSMO!ONLINE


Sayuran murah dari ladang bantu peniaga Menu Rahmah 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

[sociallocker id=”61266″]download pdf 600x175[/sociallocker]


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

See also  Resipi Apam Susu Gebu. Sangat Mudah & Tak Guna Banyak Bahan