Infotainment

Shasha Abedul Bakal Tunai Umrah, Sambut Ramadan & Aidilfitri Di Tanah Suci Makkah

Shasha Abedul Bakal Tunai Umrah, Sambut Ramadan & Aidilfitri Di Tanah Suci Makkah
Shasha Abedul Bakal Tunai Umrah, Sambut Ramadan & Aidilfitri Di Tanah Suci Makkah 1

Shasha Abedul Bakal Tunai Umrah, Sambut Ramadan & Aidilfitri Di Tanah Suci Makkah

Menerusi temu bual bersama pihak OhBulan! pelakon, Shasha Abedul, 27, memberitahu dia bakal menunaikan ibadah umrah serta menyambut bulan Ramadan dan Aidilfitri di Tanah Suci Makkah.

Cuti sepanjang bulan Ramadan

Screenshot 2023 03 19 at 7.46.49 PM

Menurut Shasha, ini kali pertama dia ke Tanah Suci atas kesedaran diri sendiri. Oleh sebab itu, dia mengambil cuti sepanjang bulan Ramadan dan berniat untuk penuhkan diri dengan ibadah sepanjang kunjungannya di sana.

Ini pertama kali saya ke sana atas kesedaran sendiri kerana dulu pernah pergi tapi masih budak lagi. Saya akan ke sana bersama ibu saudara sehari sebelum Ramadan dan pulang ke Malaysia beberapa hari selepas Aidilfitri.

Tak rancang pun sebenarnya kerana tahun lalu sewaktu duduk rumah sebulan ketika Ramadan, ada terniat nak pergi umrah. Tapi memandangkan saya cuti sepanjang bulan puasa, kenapa tidak pergi sebulan.

Tak tahu apa nak jangka sebab ia pengalaman pertama kali. Insya Allah harapnya berjalan lancar untuk sayalah sebab rasa berdebar dan takut ada juga, macam-macam boleh jadi.

Tambah Shasha, dia perlu bersedia dari segi mental dan fizikal sebelum ke sana.

Macam biasalah niat saya nak penuhkan diri dengan ibadah di sana sebab orang pun mesti ramai ke sana. Saya pun diberitahu memang padat sangat di sana nanti.

Saya perlu benar-benar bersedia segi mental dan fizikal. Saya pun memang ada buat persiapan sebelum ke sana seperti bersenam setiap hari.

Pergi dengan ibu saudara

Screenshot 2023 03 19 at 7.48.00 PM

Bercerita lebih lanjut mengenai umrah, Shasha berkata dia akan menunaikan ibadah tersebut bersama ibu saudaranya.

Saya mahu fokus pada diri sendiri. Macam mak saya, biasalah orang tua kan susah nak berjalan. Jadi, agak mencabar kerana saya nak ke sana memang nak fokus kepada diri sendiri saja.

Nanti mesti banyak berjalan, duduk masjid, dan kalau balik hotel pun untuk mandi saja. Dari solat tahajud pada subuh sampai terawih akan berada di masjid. Selepas terawih baru boleh balik (hotel) uruskan diri.

Shasha ditemui pada sidang media kempen Seindah Kasih Media Prima yang diadakan di Studio 3, Glenmarie, Shah Alam, semalam.

See also  Fakta Menarik Brabus 900 Rocket Edition Seperti Hadiah Aeril Zafrel Untuk Wawa Zainal

Shasha Abedul Bakal Tunai Umrah, Sambut Ramadan & Aidilfitri Di Tanah Suci Makkah 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

[sociallocker id=”61266″]download pdf 600x175[/sociallocker]


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo