Artikel Terkini

Teres Tengah Berubah Wajah Dalam Sentuhan Seni Bina Dalaman

Teres Tengah Berubah Wajah Dalam Sentuhan Seni Bina Dalaman
Teres Tengah Berubah Wajah Dalam Sentuhan Seni Bina Dalaman 1

Kediaman jenis teres tengah dengan keluasan 1900 kaki persegi ni tiada siapa akan menyangka perubahan dalamannya yang cukup luas biasa. Sebagai mana yang kita tahu reka bentuk rumah teres tengah ada seperti kebiasaan, tiada yang luar biasa. Kali ini Pereka mengubah suai teres tengah yang berubah wajah dalam sentuhan seni bina dalaman.

Pereka dalaman rumah ini bijak menguasai ruang dan pelan lantai sempurna untuk kediaman yang lebih baik dan selesa serta praktikal untuk setiap sudut dalam ruang rumah ini. Oleh itu, aras bawah menjadi ruang tamu dan bilik tidur. Peralihan antara lantai cuba menyatukan dan menyediakan hubungan antara ruang peribadi dan sosial rumah.

Hasil kontras antara bilik tidur tertutup dan ruang tamu adalah “dek bumbung” yang dibina dengan konsep terbuka bagi aliran udara telus dalam kediaman ini tanpa halang. Keistimewaan kediaman ini ia mempunyai sudut serta ruang yang praktikal untuk pemilik. Simbahan putih jadi pilihan untuk kediaman ini, biarkan ruang berbicara dengan gaya yang tersendiri.

Jika melihat konsep yang diketengahkan pereka ini adalah konsep terbuka dan persendirian dalam gaya tersendiri. Bagi yang memiliki kediaman jenis lot tengah seperti ini mungkin boleh jadikan inspirasi kediaman anda sebegini.

Kemasan bahan asas dipilih dengan sekatan, supaya tidak menonjolkan mana-mana bahagian keseluruhannya. Tujuannya adalah untuk mencipta ruang tenang yang ditakrifkan semata-mata mengikut kelantangan, kedalaman dan cahaya. Menarik kan!

Kredit: Arkitek: Fabian Tan Architect
Gambar: Eoffel Chong

Tonton Video Menarik Di Youtube IMPIANATV (KLIK DI SINI)

Teres Tengah Berubah Wajah Dalam Sentuhan Seni Bina Dalaman 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list