Artikel Terkini

UMNO kena beri PN jadi pembangkang di Selangor

UMNO kena beri PN jadi pembangkang di Selangor
UMNO kena beri PN jadi pembangkang di Selangor 1

KUALA LUMPUR – UMNO digesa melepaskan jawatan Ketua Pembangkang di Selangor dan membiarkan Perikatan Nasional (PN) menjalankan tugas itu.

Menurut Datuk Seri Shahidan Kassim (PN-Arau), UMNO sudah menyertai Kerajaan Perpaduan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim bukan lagi  sebagai pembangkang di negeri itu.

“Saya dengar cerita di Selangor UMNO ada lima kerusi, PN ada tujuh kerusi tetapi Ketua Pembangkang tidak mahu berhenti sebab dia ingat UMNO masih pembangkang padahal UMNO kerjasama dengan PH.

“Dia kena berhenti dan bagi PN yang jadi Ketua Pembangkang di Selangor,” katanya ketika perbahasan sesi penggulungan Kementerian Belia dan Sukan di peringkat jawatankuasa di Dewan Rakyat hari ini.

Awal hari ini, Kerajaan Negeri Selangor mengesahkan pihaknya belum menerima surat peletakan jawatan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Tawar, Datuk Rizam Ismail sebagai ketua pembangkang negeri setakat ini.

Perkara itu disahkan Speaker Dewan Negeri Selangor, Ng Suee Lim.

Terdahulu, ADUN Bukit Antarabangsa, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mencadangkan agar ADUN Sijangkang, Datuk Dr Ahmad Yunus Hairi yang mewakili Perikatan Nasional (PN) dilantik sebagai Ketua Pembangkang Selangor yang baharu.

Cadangan itu dibuat susulan Rizam yang juga ADUN Sungai Tawar daripada Barisan Nasional kini menjadi sebahagian kerajaan negeri selepas pembentukan Kerajaan Perpaduan pada peringkat pusat. – MalaysiaGazette

UMNO kena beri PN jadi pembangkang di Selangor 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

[sociallocker id=”61266″]download pdf 600x175[/sociallocker]


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

See also  Kalau Masak Lauk Kari, Buat Sekali Cucur Bantal. Memang Sedap Menyicah