Infotainment

Halang tugas polis, lelaki dipenjara tiga bulan

Halang tugas polis, lelaki dipenjara tiga bulan
Halang tugas polis, lelaki dipenjara tiga bulan 1

JEMPOL: Padah kerana menghalang tugas polis, seorang pemandu van dijatuhkan hukuman penjara tiga bulan dan denda sebanyak RM1,500 oleh Mahkamah Majistret Bahau, di sini, hari ini.

Tertuduh, S. Kannadasasan, 45, membuat pengakuan bersalah selepas pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa mahkamah di hadapan Majistret, Norshazwani Ishak.

Berdasarkan pertuduhan, pada 8 Mac lalu kira-kira pukul 10.10 pagi di tepi jalan kawasan Ladang Bahau, tertuduh telah dengan sengaja menghalang penjawat awam iaitu pegawai polis dari menjalankan fungsi awamnya sekali gus didakwa di bawah Seksyen 186 Kanun Keseksaan.

Mengikut fakta kes, selepas kemalangan maut di jalan perkampungan Palong 4,5,6, pemandu van tersebut telah melarikan diri ke arah Palong 7,8.  Setibanya di simpang Palong 6,9 suspek telah berselisih dengan anggota Balai Polis Rompin yang ketika itu sedang membuat rondaan. 

Atas hebahan maklumat, anggota polis itu bersama kereta peronda telah mengejar kenderaan tertuduh dan mengarahkannya berhenti.

Tertuduh bagaimanapun enggan mematuhi arahan polis lalu terus memecut kenderaannya sehingga van tertuduh berjaya dipintas berhampiran Ladang Bahau. 

Timbalan Pendakwa Raya, Ahmad Loqman Hakim Ahmad Khairie dalam hujahannya memohon mahkamah menjatuhkan hukuman yang setimpal sebagai pengajaran.

Jelasnya, ia bukan hanya kepada tertuduh bahkan kepada orang awam yang lain supaya menghormati penjawat awam dalam menjalankan tugas.

Tertuduh yang diwakili Noor Azizi Abdull Aziz dari Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan (YBGK) pula memohon hanya hukuman denda dikenakan terhadapnya.

Ia dengan alasan dirinya mempunyai tiga orang anak dan itu merupakan kesalahan pertamanya selain memaklumkan ketika kejadian dia berada dalam ketakutan.-UTUSAN.


Halang tugas polis, lelaki dipenjara tiga bulan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah

See also  Kongsi Video Rumah Impian, Tanda Zahirah MacWilson Bahagia Dengan Pasangannya
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

[sociallocker id=”61266″]download pdf 600x175[/sociallocker]


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo